تولید محتوا

تولید محتوا یعنی چه؟

تولید محتوا یعنی چه
زمان مطالعه: 8 دقیقه

تولید محتوا یعنی چه؟

تولید محتوا به قول بیل گیتس پادشاه است. شاید قصد بیل گیتس از گفتن این جمله نشان دادن اهمیت تولید محتوا برای تجارت باشد. با این حال تولید محتوا بیشتر از آنکه پادشاهانه رفتار کند، رفتاری دموکراتیک دارد. در عصر پیشا-اینترنتی شرکت های بزرگ علاوه بر آنکه پادشاه تولید بودند، پادشاه تبلیغات هم بودند. شرکت های کوچک تر یا کسب و کارهای خرد توان رقابت تبلیغاتی با این غول ها را نداشتند.

 

تولید محتوا یعنی چه

تولید یک محتوا خوب چه ویژگی هایی دارد؟

 

اینترنت و فرصت های برابر

با پیدایش معجزه ای به نام اینترنت همه از یک فرصت برابر برخوردار شدند. تولید محتوا به نوعی توزیع این فرصت های برابر تبلیغاتی است. این عدالت دموکراتیک تبلیغاتی به همه فرصت دیده شدن می دهد. در رقابت نوین تبلیغات، محتوای بهتر به معنای فرصت دیده شدن بیشتر است. پس تولید محتوا، یک دموکراسی اینترنتی برابری خواه است.

 

عصر اینترنت ، عصر محتوا

در حال حاضر، دنیای بدون اینترنت غیر قابل تصور و دور از ذهن است .از زمان ورود اینترنت و رایانه ها حتی تصور این که این پدیده  تا این حد در زندگی تک تک افراد نفوذ کند نا ممکن بود .اما امروز می بینیم حتی کارهای روزمره زندگی مانند ، آشپزی کردن نبز تحت تاثیر این تکنولوژی قرار گرقته است.

تولید محتوا در عصر اینترنت ، در مقاطع خاصی رونق چشمگیری گرفت.که می توان از آنها به عنوان نقاط عطف در این حوزه یاد کرد.این نقاط عطف عبارتند از:

گسترش وبلاگ‌‌ها

شروع به کار موتورهای جستجو به ویژه گوگل

ظهور شبکه‌های اجتماعی

در نخستین روزها اینترنت کارایی زیادی نداشت و فقط برای بعضی امور ساده از آن استفاده می شد .اما بعد از مدت خیلی کوتاهی به شدت مورد توجه کاربران قرار گرفت اینجا بود که نقطه عطف اول اتفاق افتاد و گسترش وبلاگها صورت گرفت . هزاران وبلاگ شروع به تولید محتوا و انتشار مقالات ، اطلاعات ، اخبار ، تصاویر و فیلم ها کردند.  در میان این اقیانوس اطلاعات کاربران برای استفاده از آنها دچار مشکل می شدند که نقطه عطف دوم پدیدار شد .موتورهای جستجو به ویژه گوگل برای سهولت کار کاربران و دسترسی راحت آنان به اطلاعات  وارد کار شدند.

مردم برای هر آنچه در زندگی روزمره استفاده می کردند تا مطالب و مقالات تخصصی و علمی به سراغ گوگل می رفتند و جستجو می کردند.اکنون در این فضای ایجاد شده هر کس محتوای بیشتر و بهتری تولید می کرد گوی سبقت را از بقیه گرفته و از آنها پیشی می گرفت .

این مقاله به شما پیشنهاد می شود :  چگونه وبلاگ بهتری داشته باشیم ؟

نقطه عطف سوم ظهور شبکه‌های اجتماعی بود. برندها دریافته بودند که برای رقابت کردن با رقبا ، باید با کاربران و مشتری ها ارتباط برقرار کنند و شبکه های اجتماعی ،بستری بسیار مناسب و آماده برای این کار بودند .فضایی که اکثر افراد روزانه وارد آن می شوند و ارتباط نزدیکی با آن برقرار کرده اند و  نوعی پیوند عاطفی بین خود و این شبکه های اجتماعی ، احساس می کنند .

 

تولید محتوا چیست و اصول آن کدامند؟

تولید محتوا زیر شاخه ای از بازاریابی محتواست. همچنین زیر شاخه بازاریابی دورنگرا . این شکل از نویسندگی از کاربست هنر مدرن تبلیغات بر بستر اینترنت با کمک ابزارهای نویسندگی شکل گرفته است. در شکل سنتی نوشتن و حتی در شکل قدیم تبلیغات، خواننده و مصرف کننده غایبان بزرگ فرآیند تولید بودند. به تعبیری می توان این دو هنر را در شکل قدیمی شان، خودکامه دانست.

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان اینجا کلیک کنید

 

تولید محتوا چه فرقی با تبلیغات دارد؟

تبلیغ پیامی یکطرفه از سمت مشاغل به کاربراست که اگر به درستی به مخاطب منتقل می‌شود، یعنی پیامی مناسب، در زمان و مکان مناسب ، تاثیر گذارخواهد بود . تبلیغات می تواند راجع به هر موضوعی باشد، از فروش یک کالا و خدمات تا معرفی یک ایدئولوژی .

ولی در مورد تولید محتوا موضوع متفاوت است . تولید محتوا ؛ روشی برای برقراری ارتباط دوطرفه و پایدار با مخاطب و کاربر است. به طور معمول ، هدف تولید محتوا کسب درآمد مستقیم (از خود محتوا) یعنی شغل تولید محتوا ، یا غیر مستقیم (بازاریابی برای محصول یا خدمات) است .

برای مثال، ما با دیدن یک ویدیوی  تبلیغاتی با برند یک محصول یا خدمات  فقط آشنا می‌شویم اما دنبال کردن شبکه‌های اجتماعی و تماشای کلیپ‌هایی جذاب از آنها و نوشتن نظراتمان زیر پست‌ها ما را به برند وابسته می‌کند.

 

نویسندگی و پایان سنت های قدیم تبلیغات

در حالی که در این شکل نوین نویسندگی یعنی تولید محتوا، کاربر یا سفارش دهنده بخش مهمی از تجربه نوشتن یا تولید محتواست (البته نوشتن را در مفهومی بازتر از مهندسی کلمات به کار می بریم. فیلم و ویدیو نیز در این تعریف یک متن هستند). خود کاربر یا سفارش دهنده نیز محتوای سفارش خود را بر اساس بیشترین جستجوها به دست می آورد. پس می بینیم که سلطه یک جانبه تولید در این هنرهای نوین نویسندگی /تبلیغات شکسته شده است.

 

تولید محتوا یعنی چه

پرسونا و جایگاه آن در متن

 

عرضه و تقاضا

تولید محتوا در بازاریابی محتوا را می توان فرآیندی دانست که در آن یک کاربر که با زنجیره تولید و مصرف یا عرضه و تقاضا در ارتباط است، محتوایی را سفارش می دهد که هدف از آن تشویق بازدید کننده یا مصرف کننده محتوا به خرید یک کالا است. کالا در این تعریف می تواند یک محصول، مجموعه ای خدمات یا انجام یک کار معین باشد.

 

پرسونا و رابطه آن با تولید محتوا

تولید محتوا تنها آفرینش یک متن نیست. محتوای بصری مانند اینفوگرافیک یا ویدیو نیز بخشی از فرآیند تولید محتواست. در واقع در روند تولید محتوا پیش از هر چیز باید به پرسونای کاربر توجه کنیم. پرسونا مجموعه داده های ارزشمندی است که شخصیت هدف را برای ما شبیه سازی می کند. محتوای تولید شده باید برای خریداران کالا (محصول، خدمات یا کاری معین) سودمند و مفید باشد.

این مقاله به شما پیشنهاد می شود :  5 قدم برای یک محتوای با کیفیت

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان اینجا کلیک کنید

 

اصول تولید محتوا و محتوای ارزشمند

حالا سوال اینجاست که یک محتوای سودمند یا به طور کلی ارزشمند چه ویژگی هایی دارد و اصول تولید محتوا کدامند؟ در تعریف محتوای خوب تعاریف زیادی ارائه می شود. اما به طور خلاصه محتوایی خوب و ارزشمند دانسته می شود که چند ویژگی داشته باشد. یکی از آنها این است که محتوای خوب باید به پرسش های کاربر پاسخ های قانع کننده بدهد. به این معنا که محتوا باید حاوی اطلاعاتی ارزنده باشد. دوم اینکه دغدغه های کاربر را در یک زمینه معین برطرف سازد. سوم اینکه بر پایه نیازهای تصریح شده مخاطب نوشته شده باشد. چهارم اینکه سرگرمی ساز باشد. یعنی در کنار داده های مفید و ارزنده کاربر را نیز سرگرم سازد. پنجم اینکه چیزی به وی بیاموزد. یعنی دانش وی را در یک زمینه معین کامل تر سازد. یا به تعبیری بهتر، فرآیند یادگیری را در بستری سرگرمی ساز پیش ببرد تا نتیجه آن تضمین شده تر باشد.

 

 

تولید محتوا یعنی چه

چگونه یک محتوای خوب تولید کنیم؟

 

 

 

استراتژی و جامعه مخاطبان

در روند تولید محتوا باید یک استراتژی داشته باشیم. بدون این استراتژی محتوای ما سرگشته و بی هدف جلوه خواهد کرد. برای اینکه به این سرگشتگی دچار نشویم بهترین کار تدوین استراتژی بر پایه مجموعه ای از پرسش های کلیدی است. اما تا زمانی که ندانیم جامعه مخاطب ما کیست نخواهیم توانست که استراتژی مان را تدوین کنیم. برای این کار باید پرسونای مشتری را مطالعه نماییم. یعنی مشخص کنیم که چه کسانی محتوای ما را مطالعه می کنند تا بتوانیم درباره نوع محتوای خود تصمیم بگیریم.

 

کلمات کلیدی و حساسیت های جامعه هدف

پس از اینکه این دو کار را انجام دادیم باید کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ هایی بیابیم که با استراتژی ما و حساسیت های جامعه مخاطب همخوانی زیادی داشته باشد. در این مرحله مهارت های نوشتن و روانشناسی مشتری کمک زیادی به ما می کنند. این دستورالعمل ها درباره همه شکل های دانش نیز صدق می کند. حتی در تولید محتوای پزشکی نیز توجه به حساسیت های جامعه مخاطب، ارزش محتوای تولید شده شما را بالا می برد. برای اینکه محتوای شما ارزشمند باشد باید مرتب از خود بپرسید که پرسونای ما به دنبال چه چیزی است. در زبان اینترنت این سوال به معنای دستیابی به کیورد ریسرچ هاست. مهندسی این کیوردها به معنای پیروزی شماست.

 

 

 

تولید محتوا یعنی چه؟

به نوشتن مقاله، طراحی، ضبط یا ساخت هرچیزی که انسان‌ها می‌توانند درکش کنند و در فضاهای مختلف منتشرکنند تولید محتوا می گویند . تولید محتوا ، برای رسیدن به اهدافی مانند کسب و افزایش درآمد، برند سازی ،کسب رتبه های برتر موتورهای جستجوگر و ... صورت می گیرد.

چند نوع تولید محتوا داریم؟

تولید محتوا متنی ، تولید محتوا صوتی ، تولید محتوا عکسی ، تولید محتوا ویدیویی ، تولید محتوا اینفوگراقیک و تولید محتوا وبینار

تولید محتوا چه اهمیتی دارد؟

تولید محتوا، کاربردی ترین و مهم ترین عمل بازاریابی است. هنگام تولید محتوا، اطلاعات رایگان و سودمندی را به مخاطبان خود می‌دهید و می‌توانید مخاطبان را از طریق تعامل با کیفیت، حفظ کنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 32 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

13 دیدگاه در “تولید محتوا یعنی چه؟

  1. محمدیان گفت:

    مقاله بسیار مفید و ارزشمند راجع به تولید محتوا

    1. مدیر گفت:

      درود بر شما . ممنون از حسن توجهتون

  2. نعمتی گفت:

    با تشکر از مقاله کاربردی راجع به تولید محتوا .آیا به نظر شما برای تولید محتوا دانش فرد توید کننده محتوا الزامیست یا فقط باید فنون تولید محتوای خوب را بداند؟

    1. مدیر گفت:

      درود بر شما و ممنون بابت اظهار لطف شما . دانش فرد میتونه کمک کننده باشه ولی چون ممکنه لازم بشه فرد در حوزه های مختلفی محتوا تولید کنه ، الزاما دانش فردی کارساز نیست و باید از تکنیک ها و روش های تولید محتوا استفاده بشه .

  3. ترکاشوند گفت:

    سلام برای تولید یک محتوای خوب که رتبه خوبی بگیره اگر اصول تولید محتوای ارزشمند ذکر شده تو مقاله شما رو رعایت کنیم سریع نتیجه بخشه؟

    1. مدیر گفت:

      درود بر شما . این اصول برای تولید محتوای خوب شرط لازم هستن ولی کافی نیستن و موارد دیگه ای هم قطعا در کسب رتبه محتوای شما تاثیر گذار هستن . باید این موارد رو در کنار سایر مواردی که به سئو شما کمک می کنن رعایت کنید تا محتوای خوب شما رتبه خوبی کسب کنه .

  4. پرستش گفت:

    در تولید محتوا ، اگر راجع به موضوعی قبلا محتوا تولید کردیم ولی الان اون موضوع آپدیت شده ، باید محتوای قبلی پاک بشه یا محتوای قبلی رو آپدیت کنیم؟

    1. مدیر گفت:

      درود بر شما . این مورد الگوی قطعی یا اصطاحا صفر و صدی نداره . در اولین قدم باید ببینید محتوای قدیمی چقدر عملکرد مثبت داشته و چقدر تونسته ورودی بگیره . این موضوع رو از طریق سرچ کنسول باید بررسی کنید . در قدم بعد باید ببینید حجم محتوای آبدیت چقدر هست . اگر در حد دو تا سه پاراگراف باشه میتونید به همون محتوای قبلی اضافه کنید ولی در صورتی که حجم محتوا آبدیت خیلی زیاد باشه بهتره محتوای قبلی رو پاک کنید و جایگزین کنید. همه این موارد نیاز به مشورت با یک فرد با تجربه داره و توصیه میشه برای اولین بار ، حتما مرحله به مرحله رو با مشورت فرد با تجربه پیش ببرید .

  5. پورعباد گفت:

    به نظر شما تولید محتوا اگر تخصصی باشد بهتر است توسط حودمان انجام شود یا به شرکت های تولید محتوا سپرده شود؟

    1. مدیر گفت:

      درود بر شما . معمولا برای محتواهای تخصصی بهتره اگه خودتون توانایی تولید محتوا رو دارید ، توسط خودتون نوشته بشه و اگر این امکان برای شما فراهم نیست و مجبور هستید ، از برون سپاری برای تولید محتوا استفاده کنید باید حتما نکات کلیدی و مهم محتوا رو برای نویسنده شرح بدید تا محتوا به چیزی که شما انتظارش رو دارید نزدیک باشه . پیشنهاد می کنم راجع به محبث تولید محتوا و برون سپاری محتوا حتما این مطلب رو مطالعه کنید :
      نکاتی راجع به برون سپاری محتوا

  6. سعدآبادی گفت:

    در بحث تولید محتوا آیا ابزار آنلاینی وجود دارد که بتوانیم با آن رتبه مقاله را متوجه بشویم؟

    1. مدیر گفت:

      درود بر شما . بهترین ابزار خود سرچ کنسول هستش .

  7. سلیمی گفت:

    فرآیند تولید محتوا معمولاً شامل چندین مرحله است، از جمله طوفان فکری و ایده‌پردازی، تحقیق درباره موضوع، ایجاد طرح کلی ، تهیه پیش‌نویس محتوا، ویرایش و تصحیح و انتشار یا توزیع محتوا. تولید محتوا ، بسته به نوع محتوا، ممکن است مراحل دیگری مانند فیلمبرداری، ضبط، یا طراحی تصاویر را نیز شامل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *