پاسخ به سوالات متداول سئو
در این بخش قصد داریم تا به سوالات متداول شما درباره سئو سایت پزشکی پاسخ دهیم . بدیهی است برخی از سوالات حالت کلی داشته و مربوط به حوزه کلی سئو باشند همچنین برخی سوالات فقط مربوط به حوزه سئو سایت پزشکی .
همچنین در صورتی که پرسش مد نظر خود را در این لیست مشاهده نکردید کافی است در پایان برگه سوال خود را مطرح کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ آن را دریافت کنید .
سئو پزشکی چیست ؟
فرایند افزایش ارگانیک کیفیت و کمیت ترافیک ورودی به سایت پزشکی ، سئو پزشکی نامیده می شود . در حوزه پزشکی بعضی محدودیت ها باعث می شود تا ما از الگو های خاصی برای نتیجه گیری در سئو استفاده کنیم و این اهمیت استفاده از استراتژی مناسب ، تکنیک مناسب و تجربه را به خوبی نشان می دهد .
چه مدت طول می شکد تا سئو پزشکی کار کند ؟
معمولا بازه زمانی برای مشاهده نتایج سئو پزشکی 6 تا 12 ماه در نظر گرفته می شود . پارامتر های زیادی در تعیین مدت زمان مشاهده نتایج سئو سایت پزشکی تعیین کننده هستند .
کلمات کلیدی انتخاب شده برای فعالیت و میزان سختی هر کلمه
سابقه فعالیت سایت مورد نظر که می تواند با سابقه مثبت ، منفی و یا یک سایت تازه کار باشد .
حوزه رقابت و میزان قدرت سایت های رقیب
فعالیت سئو و استراتژی انتخاب شده برای آن و …
بدیهی است کلمات آسان تر ، رقبای آسان تر ، فعالیت خوب سئو ، مدت زمان کمتر برای مشاهده نتایج را به همراه دارد .
اگر یک مرکز پزشکی وب سایت بسیار زیبایی داشته باشد باز هم نیاز به انجام فعالیت سئو به صورت ماهانه دارد ؟
اولین نکته این است که سئو یک فعالیت مستمر است که ممکن است در برخی مواقع حجم فعالیت آن با توجه به نتایج به دست آمده کم یا زیاد شود . پس پاسخ بله است . انجام فعالیت سئو به صورت ماهانه نیاز است . نکته دوم میزان اهمیت یک طراحی زیبا برای وب سایت است . در نظر گرفتن پارامتر های زیبایی در کنار کاربردی بودن و رعایت نکات UI/UX کمک بسیار زیادی به فعالیت سئو شما می کند و در صورتی که فعالیت سئو شما خوب باشد ولی طراحی سایت شما دچار مشکلات اساسی باشد قطعا تاثیر منفی بر فعالیت سئو شما خواهد داشت.
اگر یک سایت پزشکی دارای جایگاه خوبی در سئو کلمات است ، آیا نیاز به کمپین های تبلیغاتی آنلاین گوگل ادز / پی پی سی یا اینستاگرام دارد ؟
پاسخ به این سوال نیازمند توجه به وضعیت آن شرکت یا موسسه در زمان تصمیم گیری دارد . در ابتدا به نظر می رسد که اگر یک سایت پزشکی وضعیت سئو مناسبی دارد دیگر نیازی به تبلیغات انلاین ندارد ولی این فرضیه همیشه درست نیست . در بعضی موارد برای تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطبان ، افزایش سهم از بازار و یا به دلیل نوع خاصی از کمپین تبلیغاتی نیاز است همزمان با فعالیت سئو فعالیت تبلیغات آنلاین نیز صورت پذیرد .
آیا سرعت یک وب سایت بر سئو سایت تاثیر میگذارد ؟
آیا تجربه عدم لود شدن یک سایت و عدم دسترسی به محتوایی که دنبال آن بودید و گوگل به شما پیشنهاد داده بود را دارید ؟ در صورتی که سایت شما از سرعت خوبی برخوردار نباشد و کاربر نتواند با سرعت مناسب محتوای سایت شما را مشاهده کند دو اتفاق نامطلوب در انتظار شماست . اول خروج کاربر از سایت شما دوم به دلیل این رفتار کاربرد پشیمان شدن گوگل از نمایش سایت شما به عنوان پاسخ جست و جوی کاربر . پس قطعا سرعت سایت یکی از عوامل تعیین کننده در سئو سایت پزشکی شماست .
استفاده از تصاویر کم کیفیت یا فشرده پیشنهاد خوبی است ؟
این یک چالش همیشگی برای متخصصین سئو و طراحان سایت است . انتخاب بین تصاویر با کیفیت و مسلما با حجم بالاتر و یا انتخاب تصاویر کم کیفیت برای کاهش سرعت بارگذاری سایت . اینکه سایت شما با سرعت خوبی بارگذاری شود اتفاق خوبی برای کاربران است ولی این موضوع نباید همراه با کاهش چشم گیر کیفیت تصاویر باشد . در واقع افزایش سرعت سایت به قیمت کاهش چشم گیر تصاویر انتخاب خوبی نیست چرا که ممکن است باعث عدم رضایت کاربران و در نهایت خروج آن ها از سایت شما شود . راه حل این چالش استفاده از سایت هایی مانند جی تی متریکس است . شما با وارد کردن ادرس هر صفحه از سایت خود ، انالیز و داشبورد وضعیت سایت خود را مشاهده خواهید کرد . یکی از تب های کاربردی جی تی متریکس اعلام سایز بهینه تصاویر است . شما با انتخاب سایز پیشنهادی جی تی متریکس نقطه بهینه کیفیت و حجم را برای تصاویر خود برگزیده اید .
آیا سرویس میزبانی یا هاست در رتبه بندی و سئو سایت پزشکی تاثیر دارد ؟
بله . همان طور که در قسمت های قبلی اشاره شد و احتمالا خودتان می دانید ، سرعت لود سایت شما یکی از فاکتورهای مهم در تعیین وضعیت و رتبه بندی سئو سایت شماست . پس اگر فقط به دلیل صرف هزینه کمتر از هاست های ارزان قیمت استفاده می کنید احتمالا در حال ضربه زدن به سایت خود هستید . سرعت پایین سایت شما در نتیجه استفاده از هاست ارزان قیمت اتفاقی است که باعث نارضایتی کاربران شده و به مرور باعث ترک سایت شما خواهد شد . امروزه سرویس های میزبانی با کیفیت بالا وجود دارد که پیشنهاد می شود حتما از آن ها استفاده کنید .
همچنین سرویس های ابری نیز که سرعت بسیار بالایی دارند در دستور کار ما قرار دارد .
من می خواهم متن خاصی را از وب سایت خود حذف کنم ، آیا این روی سئو من تاثیر می گذارد ؟
متن یعنی محتوا ، هر کلمه ، عبارت و بر چسب مهم است . حذف هر محتوا از روی سایت نیازمند بررسی دقیق توسط سئوکار با تجربه می باشد چرا که اصلا الگوی یکسانی برای حذف و یا تغییرات محتوا بر روی سایت وجود ندارد و ما با بررسی اطلاعات سرچ کنسول گوگل و رفتار کابران در گذشته باید تصمیم بگیریم که فرایند تغییر یا حذف محتوا چگونه صورت پذیرد .
وبسایت من مقالات بسیار زیادی دارد ، چرا همچنان به محتوای بیشتری نیاز دارم ؟
احتمالا این جمله را شنیده اید که محتوا پادشاه است ولی نه هر محتوایی . گاها در بررسی برخی وب سایت ها مشاهده می کنیم که علی رغم حجم محتوای زیادی که بر روی سایت بارگذاری شده ، کیفیت محتوا به شدت پایین است . رعایت چند نکته باعث می شود شما در استفاده از محتوا به نقطه ای بهینه دست یابید . طبق تجربه تیم ایران سئویار در صورتی که قبل از بارگذاری محتوا در سایت استراتژی محتوا مشخص نشده باشد و مسیر حداقل 4 ماهه برای محتوا در نظر گرفته نشده باشد قطعا نتیجه بهینه کسب نخواهد شد . اتفاقاتی که در پروژه های بسیاری دیده می شود که برای یک موضوع یا یک کلمه کلیدی بیش از ده مقاله بارگذاری شده ولی هیچ کدام کیفیت مناسب و انسجام خوبی ندارند . در کنار استفاده از محتوای مناسب باید تکنیک مناسب نیز به کار برده شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود .
پیشنهاد یک شرکت فعال در حوزه سئو پزشکی برای ارتقا سئو سایت ، خرید پکیج بک لینک می باشد ، آیا این پیشنهاد می تواند به سئو سایت من کمک کند ؟
بک لینک یکی از قسمت های مهم سئو خارجی سایت است اما باید در استفاده از آن دقت داشته باشید . الزاما هر نوع بک لینکی نمی تواند به سایت شما کمک کند . موارد زیادی می تواند در اثرگذاری بک لینک بر سئو سایت شما تاثیر بگذارد . اگر دانش کافی برای بررسی بک لینک ندارید پیشنهاد ما استفاده از مشاوره افراد با تجربه برای حصول اطمینان از کیفیت اجرای این فرایند می باشد . برای روشن تر شدن اهمیت این موضوع باید گفت ، نوعی از سئو وجود دارد که به آن سئو سیاه گفته می شود . اقدامات در حوزه سئو سیاه به جای تقویت سایت خود ، با محوریت تخریب سایت های رقیب دنبال می شود و یکی از پر کاربرد ترین این اقدامات استفاده از یک پکیج بک لینک موقت و کم کیفیت برای رقبا می باشد .
یک شرکت فعال در حوزه سئو پزشکی اعلام کرده که سایت من سئو بسیار ضعیفی دارد ، چگونه می توانم این موضوع را تشخیص دهم ؟
مشخصا همه فعالیت های متخصصین سئو برای رسیدن به رتبه های برتر صفحه اول موتورهای جست و جو می باشد . اولین و ساده ترین راه ، سرچ کردن کلمات کلیدی و مد نظر خودتان در گوگل یا سایر موتور های جست و جو می باشد . البته که این روش برایند کلی فعالیت های شما را نشان خواهد داد . یعنی ممکن است که شما در یکی از پارامتر های تاثیر گذار در سئو سایت پزشکی عملکرد خوبی داشته باشید ولی در سایه عملکرد ضعیف در سایر حوزه ها رتبه خوبی کسب نکرده باشید . پیشنهاد بعدی که آنالیز جامع تر و بهتری به شما خواهد داد ، استفاده از سرچ کنسول گوگل می باشد . شما در سرچ کنسول داشبورد های متفاوتی از عملکرد سئو سایت خود مشاهده می کنید که شامل نقاط قوت و ضعف سایت شما می باشد. ابزار های آنلاین دیگری نیز وجود دارد که برای آنالیز سئو سایت به کار می رود . استفاده از این ابزار ها معمولا نیاز به مقداری دانش و تجربه دارد . اگر نیاز به مشاوره دارید می توانید با ما تماس بگیرید .
سئو پزشکی چه تفاوتی با سئو دندانپزشکی دارد ؟
از نظر تکنیکال و انجام فرایند های سئو تفاوتی بین سئو پزشکی و سئو دندانپزشکی وجود ندارد . چون چهارچوب کلی سئو یکسان است . این فرایند از تحقیق کلمات کلیدی و تدوین استراتژی سئو شروع شده و تا فعالیت های سئو داخلی و سئو خارجی ادامه می یابد . اما تفاوت در محتوایی است که برای هر کدام استفاده می شود . البته یکسان بودن تکنیک به این معنی نیست که برای همه پروژه ها کاملا یکسان عمل می شود . یک مثال عالی می تواند این موضوع را به خوبی شرح دهد . کار یک سئوکار مانند یک کوهنورد است . ممکن است کوهنورد همه کوه ها را فتح نکرده باشد ولی با اصول کوهنوردی آشنا است . در فرایند سئو نیز همین طور است . اصول سئو یکسان است چه برای یک سایت پزشکی باشد و چه برای یک سایت دندانپزشکی .
آیا وردپرس برای سئو خوب است ؟
این یکی از چالش برانگیزترین سوالات متداول سئو می باشد . آیا استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس یا Content Management System که به اختصار به ان CMS گفته میشود مناسب است ؟ در پاسخ باید گفت اینکه شما از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کنید برای گوگل فرقی ندارد . همه این سیستم ها بر مبنای یک زبان برنامه نویسی پایه ریزی شده اند و تفاوت در نحوه عملکرد و دسترسی به داشبورد های مدیرتی است . پس شما در هیچ منبعی به این نکته نخواهید رسید که مثلا برای گوگل استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس بهتر از سیستم مدیریت محتوا پی اچ پی است . ولی وقتی به بررسی پارامتر های تاثیرگذار در سئو می پردازیم ، مثلا سرعت سایت ، بررسی سرعت بین سایت های وردپرسی با بقیه مطرح می شود . همانطور که میدانید اکثر قالب های وردپرسی تا حد قابل قبول و خوبی از نظر سرعت بهینه شده اند . تجربه کاربری و رابط کاربری مناسبی دارند و از نظر سرعت طراحی و تغییرات و مدیریت داشبورد های مدیریتی جزو محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا محسوب می شوند . حالا می توانیم به سوال پاسخ دهیم . انتخاب سیستم مدیریت محتوا وردپرس انتخاب خوبی برای سئو می باشد .
اگر در دامنه خود از کلمات کلیدی استفاده کنم ، سئو بهتری خواهم داشت ؟
در ابتدا یعنی چندین سال پیش وجود کلمات کلیدی در دامنه تاثیر مثبتی داشت ولی هم اکنون این مورد دیگر صادق نیست . یعنی اینکه اگر شما در دامنه خود از کلمات کلیدی استفاده کنید نمی تواند ملاک برتری شما نسبت به سایر رقبا باشد . به جای اینکه به این مورد بپردازید تمرکز خود را روی ارائه محتوای مناسب و کاربردی به کاربر قرار دهید . سعی کنید رابط کاربری مناسبی برای کاربران در نظر بگیرید و به مفید بودن محتوای ارائه شده اهمیت دهید . با تمرکز روی این موارد می توانید در رقابت سئو جایگاه بهتری داشته باشید .
آیا سئو پزشکی برای بازاریابی و جذب بیماران جدید خوب است ؟
برای پاسخ به این سوال نیاز داریم به یک نکته توجه کنیم . اگر شما بر روی سایت پزشکی خود بازدید کننده خوبی داشته باشید آیا الزاما تعداد مشتری های شما نیز خوب است ؟ ممکن است شما نتوانید بازدید کننده های خود را متقاعد کنید تا برای خدمات درمانی خود مجموعه شما را انتخاب کنند . مثال بهتری که می شود در این باره مطرح کرد مانند کسی است که فروشگاهی در یکی از مناطق شلوغ و پر تردد شهر دارد ولی مشتریان بعد از ورود به مغازه و مشاهده محصولات خرید نمی کنند . اینجا با مفهومی به نام نرخ تبدیل سرو کار داریم . یعنی از همه افرادی که وارد سایت پزشکی شما می شوند چند نفر به مشتری واقعی تبدیل می شوند . پس حالا می توانیم جواب سوال اصلی را بدهیم . درست است که با سئو سایت پزشکی شما رتبه ی بهتری در نتایج جست و جو گوگل پیدا می کنید و تعداد بازدید کننده بیشتری هم خواهید داشت ولی الزاما به این معنی نیست که تعداد مشتریان شما نیز بیشتر می شود .
اگر بودجه زیادی برای تبلیغات گوگل هزینه کنیم آیا سئو ما بهبود می یابد یا خیر ؟
خیر . به طور واضح و شفاف باید به شما بگوییم که پلتفرم تبلیغاتی گوگل که شامل بخش هایی مانند تبلیغات نمایشی ، تبلیغات ریتارگتینگ ، تبلیغات به ازای کلیک و … می شود هیچ ربطی به سئو ندارد و کاملا از هم متمایز هستند . البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که در صورتی که فعالیت تبلیغاتی شما خوب باشد و برند و سایت شما شناخته شود ، در طولانی مدت در صورتی که کاربران سرچ برند شما را انجام دهند به سئو شما کمک خواهد شد . پس به صورت غیر مستقیم و در طولانی مدت ممکن است اثر خوبی روی سئو شما داشته باشد ولی به صورت عادی و مستقیم تبلیغات گوگل و بهینه سازی موتورهای جست و جو ربطی به هم ندارند .
برای کسب بهترین نتایج در موتورهای جست و جو آیا باید از محتواهای طولانی استفاده کنم ؟
الگوی کلی برای اظهار نظر راجع به این موضوع وجود ندارد . یعنی الزاما محتواهای طولانی باعث کسب رتبه بهتر در گوگل نمی شود . ممکن است شما در نتایج سرچ خود با سایت هایی مواجه شده باشید که با کمترین محتوا رتبه های برتر گوگل را کسب کرده اند . و همچنین سایت هایی وجود دارد که علی رغم محتواهای طولانی و زیاد خود ، اصلا رتبه خوبی نداشته و حتی در صفحه اول نتایج گوگل هم مشاهده نمی شوند . دو نکته را باید در بررسی اثر مقدار محتوا در رتبه گوگل مد نظر قرار داد . اول اینکه رقابت در هر حوزه متفاوت است و ممکن است در یک حوزه سایت های برتر بنا به رقابت بیشتر در سئو داخلی و پرداختن به محتوا ، حد رقابت را تا جایی پیش برده باشند که کسب رتبه برتر نیازمند وجود محتوای زیاد یا اصطلاحا مگاپست در صفحه باشد یا برعکس . دوم اینکه میزان فعالیت سایت های برتر یک حوزه در سئو خارجی چقدر باشد . که این مسئله نیز با بررسی دقیق مشخص می شود که تاثیر کدام یک از حوزه های سئو خارجی یا سئو داخلی باعث برتری سایت ها شده است .
پس الزاما محتوای بیشتر و طولانی تر ملاک برتری در رتبه گوگل نیست .
آیا دلیل قابل قبولی برای اینکه به جای سئو از تبلیغات گوگل استفاده کنیم وجود دارد ؟
بله . اساسا این سئو و تبلیغات گوگل اهداف متفاوتی را دنبال می کنند . درست است که در نهایت هر دو منجر به فروش بیشتر یا مراجعه کننده بیشتر خواهد شد ولی همانطور که می دانید سئو یک فرایند نسبتا طولانی مدت و پایدار است یعنی پس از گذشت زمان مورد نیاز و رسیدن به رتبه های برتر گوگل در صورت فعالیت صحیح سئو شما همچنان در رتبه های برتر باقی می مانید و روند رشد و افزایش درآمد شما ادامه خواهد داشت . اما در تبلیغات گوگل شما فورا نتایج را مشاهده می کنید . در هر نوع تبلیغات گوگل که هر کدام بنا به کمپین های خاص تبلیغاتی تعریف و اجرا می شوند به محض استارت کمپین تبلیغاتی شما متوجه تغییرات و اثرات آن می شوید ولی به محض اتمام بودجه کمپین شما و توقف تبلیغات دیگر جایی در نمایش موتورهای جست و جو نخواهید داشت . پس در صورتی که شما به دنبال کسب درآمد در کوتاه مدت باشید یا کمپین تبلیغاتی مانند آگاه سازی از برند و … داشته باشید بهتر است از تبلیغات گوگل استفاده کنید . چون قطعا نتایج سئو در کوتاه مدت نمایان نخواهد شد .
آیا ویدیو ها سئو صفحات را بهبود می بخشند ؟
اولین نکته در استفاده از ویدیو ها این است که باید از بر چسب ها ، عننوان ، توضیحات و اطلاعات مفید در مورد ویدیو استفاده کنید تا گوگل ویدو شما را بهتر درک کند . در صورت امکان می توانید یک چکیده مفید از ویدیو را نیز به صورت متنی به همراه ویدیو منتشر کنید . وجود ویدیو در صفحات شما با رعایت نکات بالا قطعا مفید خواهد بود . در رابطه با تاثیر ویدیو ها بر کاربران نیز باید بدانید که این نوع محتوا جزو محبوب ترین انواع محتواست و مخاطبین به خوبی با آن ارتباط برقرار می کنند . در این صورت مدت زمان حضور کاربران در صفحات شما افزایش می یابد و به این طریق هم به سئو صفحات شما کمک خواهد شد .
آیا برای بهبود سئو وب سایت خودمان نیاز به یادگیری موارد فنی مانند Schema و Javascript دارم ؟
شما به عنوان ارائه دهنده خدمات یا صاحب فروشگاه اینترنتی نیازی به یادگیری موارد فنی مانند Schema و Javascript و یا زبان های برنامه نویسی ندارید . رعایت این نکات در ساختار صفحات شما و یا به کارگیری و استفاده از زبان های برنامه نویسی به عهده شخص یا شرکتی است که وظیفه بهبود سئو سایت شما را دارد .