بازاریابی برون گرا چیست؟
مرسومترین و قدیمیترین نوع بازاریابی ، بازاریابی برونگرا همان چیزی است که بیشتر مردم هنگام بازاریابی به آن فکر میکنند – بیلبوردها، تبلیغات رادیویی، بازاریابی تلفنی، پست مستقیم و تبلیغات تلویزیونی. در حوزه دیجیتال، شامل تبلیغات بنری و نمایشی، پاپآپها و پاپآندرها و بازاریابی ایمیلی میشود. بازاریابی برونگرا به معنای رساندن پیام شما به بیشترین تعداد ممکن از مشتریان است.
بازاریابی برونگرا یک روش سنتی بازاریابی است که به دنبال ارسال پیام به مشتریان بالقوه است. از ارسال ایمیل گرفته تا بازاریابی تلفنی به صورت برون سپاری، این روش ها “بازاریابی برون گرا” نامیده می شود ، زیرا بازاریابان پیام های خود را به دور و دراز و بیرون می رسانند به این امید که با آن سوزن در انبار کاه طنین انداز شوند. در بازاریابی برون گرا فعالیت های بازاریابی غالبا آن دسته از استراتژیهای تبلیغاتی یا بازاریابی هستند که اطلاعات را به سمت مصرفکنندگان سوق میدهند، حتی زمانی که آنها آن را درخواست نمیکنند. به همین دلیل به آن «بازاریابی فشاری» نیز میگویند.
بازاریابی برونگرا
بازاریابی برونگرا برای چه اهدافی مناسب است ؟
با سنجیدن جوانب مثبت و منفی بازاریابی درونگرا در مقابل بازاریابی برونگرا، شروع به دریافت این ایده خواهید کرد که کدام استراتژی بازاریابی برای کسب و کار شما بهتر است و لازم نیست که هیچ کدام را به طور کامل رد کنید، به خصوص اگر در حال فعالیت تبلیغاتی با بودجه های بزرگ و کافی هستید . در هر صورت مزایای بازاریابی برونگرا در موارد زیر بیشتر احساس می شود :
ایده آل برای مخاطبان محلی و خاص
بخشی جدایی ناپذیر از بازاریابی چند کاناله
تمرکز قوی بر ایجاد آگاهی از برند
هنگام تصمیم گیری، اهداف کسب و کار، پایگاه مشتری و موقعیت مکانی، محصول/خدمات ارائه شده، منابع خلاق موجود و البته بودجه خود را در نظر بگیرید.
نمونه ای از بازاریابی برون گرا
مشتری در بزرگراه در حال رانندگی است و تابلویی برای یک فروشگاه مبلمان در آن منطقه می بیند. آنها ممکن است به طور خلاصه فکر کنند که واقعا باید روی یک کاناپه جدید سرمایه گذاری کنند، اما این را در پس ذهن خود نگه می دارند.
چند هفته بعد، در حالی که اخبار محلی را تماشا می کنند، آگهی تبلیغاتی همان فروشگاه مبلمان را می بینند. آنها دوباره به خرید یک کاناپه فکر می کنند، اما پس از انتشار اخبار فراموش می کنند.
سه ماه بعد، صندوق پستی خود را چک می کنند و یک کوپن تخفیف برای فروشگاه مبلمان پیدا می کنند. همانطور که اتفاق می افتد، آنها فقط در محل کار پاداش دریافت کردند. در نهایت، آنها تصمیم می گیرند جلوتر بروند و آن کاناپه جدید را بخرند.
هیچ یک از تبلیغات به یک کاناپه اشاره نکردند و آنها لزوماً به دنبال خرید آن نبودند. با این وجود، تبلیغات در زندگی روزمره آنها ظاهر می شد، بنابراین در نهایت توجه خود را به نیازی معطوف کردند که در ابتدا در ذهنشان نبود.
بازاریابی برونگرا
مزایای بازاریابی برونگرا
بازاریابی برونگرا دارای چند مزیت است که نباید نادیده گرفته شوند.
آگاهی از برند را ارتقا می دهد. به افرادی دسترسی پیدا کنید که قبلاً درباره محصولات یا خدمات شما چیزی نشنیده اند.
می تواند نتایج فوری داشته باشد. افرادی که به محصولات و خدمات شما علاقه مند هستند احتمالاً در مورد تبلیغات شما اقدام کرده و خریدی انجام می دهند.
چیزی است که مصرف کنندگان به آن عادت دارند. آنها می دانند که تبلیغاتی در بیلبورد ها یا تلویزیون وجود خواهد داشت و ممکن است به آن تبلیغات بیشتر از تبلیغاتی که در فناوری جدیدتر به آنها ارائه می شود اعتماد کنند.
بازاریابی برونگرا در مقابل بازاریابی درونگرا
با بازاریابی برونگرا ، شرکتها شبکه گستردهای ایجاد میکنند و امیدوارند با تحمیل مکرر پیامهای خود به آنها، بدون اینکه بدانند مشتریان میخواهند آن پیامها را دریافت کنند یا نه، مشتریانی را به دست آورند. این معمولاً به عنوان روش بازاریابی “اسپری و دعا” نامیده می شود، جایی که یک شرکت جریان فعالیت فرد را مختل می کند تا توجه او را جلب کند و پیامی را تبلیغ کند.
بازاریابی برونگرا و بازاریابی درونگرا
بازاریابی برونگرا برعکس بازاریابی درونگرا است، جایی که مشتریان در زمانی که به شما نیاز دارند شما را پیدا می کنند. نمونه هایی از بازاریابی درونگرا شامل بازاریابی محتوا، وبلاگ نویسی، سئو و بازاریابی ایمیلی انتخابی است. علاوه بر این، تبلیغات جستجوی پولی به عنوان بازاریابی درونگرا در نظر گرفته می شود، زیرا تبلیغات شما تنها زمانی نمایش داده می شود که مردم در جستجوی محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه می دهید.
ردیابی بازاریابی برونگرا معمولاً سختتر و سود کمتری نسبت به بازاریابی درونگرا دارد، اما از قضا، سازمانها هنوز 90 درصد از بودجه بازاریابی خود را صرف بازاریابی برونگرا میکنند.
به سازمان هایی که به دنبال بهبود فروش و بازگشت هزینه های بازاریابی خود هستند، توصیه می شود که درصد بیشتری از بودجه بازاریابی خود را مجدداً به تکنیک های بازاریابی درونگرا اختصاص دهند.
مشکل بازاریابی برونگرا چیست؟
بازاریابی برونگرا، اکثریت بودجه بازاریابی بسیاری از کسب و کارها را تشکیل می دهد. این موضوع سالیان سال وجود داشته است و برخی حتی آن را هزینه لازم برای انجام تجارت می دانند. با این حال، بازاریابی برونگرا با مشکلات زیادی همراه است و سنتها و اشتباهات گذشته هرگز نباید مانع انطباق با روندهای متغیر بازاریابی امروز شوند.
مشکلات بازاریابی برونگرا عبارتند از:
1 – مشکل در ردیابی بازگشت سرمایه (ROI)
روشهای بازاریابی درونگرا بیشترقابل ردگیری واندازه گیری هستند. از طریق روشهایی مانند اندازهگیری تعداد کلیک و بازدید از محتوای آنلاین می توان تاثیر و بازخورد آن را اندازه گیری کرد .
2 – افزایش تکنیک های مسدودسازی (لیست تماس نگیرید، فیلترهای هرزنامه و غیره)
3 – هزینه بالا، بازده کم.
CRM Daily گزارش میدهد: «تقریبا نیمی از شرکتهایی که استراتژی های بازاریابی درونگرا را اجرا میکنند، 25 درصد بازده سرمایهگذاری (ROI) بیشتری را در این برنامهها نسبت به شرکتهایی که انجام نمیدهند، مشاهده میکنند. این نظرسنجی نشان داد که کانالهای بازاریابی درونگرا میتوانند تا 30 برابر بیشتر، نسبت به کمپینهای بازاریابی برونگرا نرخ تبدیل سرمایه ارائه دهند. ردیابی بازاریابی درونگرا آسانتر است، بازگشت سرمایه بالاتری دارد و هزینه کلی کمتری نسبت به بازاریابی برونگرا دارد. البته قدم بعدی شما کاهش هزینه ها و افزایش تبدیل ها با تغییر از بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا است.
چرا بازاریابی برونگرا امروزه کم اثرتر از گذشته است ؟
نگاهی به آمارها ، نتایج و بازخورد های بازاریابی برونگرا در سال های اخیر نشان می دهد فعالیت های اشتباه در این حوزه باعث بوجود آمدن دیدگاه بد نسبت به این حوزه شده . مخصوصا در حوزه دیجیتال فعالیت های بی رویه و غیر حساب شده افراد باعث بوجود آمدن موضوعاتی مثل کوری بنر های تبلیغاتی و افزایش مسدود کننده های تبلیغات شده است .
تکنیکهای بازاریابی برونگرا به دو دلیل با گذشت زمان کمتر و کمتر موثر میشوند.
اول اینکه یک فرد معمولی امروزه در معرض حدود 2000 تلاش از بازاریابی برونگرا غرق می شود و مجبور است راه های خلاقانه تری برای جلوگیری و مواجه با این تبلیغات انجام دهد .
دوم اینکه هزینه یادگیری یک موضوع جدید از طریق دسترسی موتورهای جست و جو و آنلاین ، وبلاگ ها و رسانه های اجتماعی بسیار کمتر از رفتن به یک سمینار یا همایش آموزشی است . ضمنا روش اول به شدت راحت تر نیز هست .
بازاریابی برون گرا چگونه کار می کند؟
بازاریابی برونگرا اغلب به عنوان یک مدل بازاریابی “سنتی” در نظر گرفته می شود. ارسال پیام ها از طریق کانال های متعدد به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد به این امید که در نهایت به فرد مناسب برسید. کمپین های بازاریابی برون گرا شامل استراتژی هایی است که مخاطبان شما را برای دریافت پیغام تبلیغاتی متوقف می کند، مانند:
تماس تلفنی
تبلیغات پستی مستقیم
ارسال ایمیل انبوه
پاپ آپ ها و تبلیغات نمایشی
تابلوهای تبلیغاتی
تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
چرا امروزه بازاریابی برونگرا پیشنهاد خیلی مناسبی به نظر نمی رسد؟
جستجوی اینترنتی خیلی کم هزینه تر و آسان تر می باشد./ روشهای مسدود و رد کردن تبلیغات بسیار زیاد شده است./ بازاریابی برونگرا با وجود هزینه بالا، بازده آن کم می باشد.
ابزارهای بازاریابی برونگرا چه هستند؟
تقریباً اکثر روش های سنتی تبلیغات، از ابزارهای بازاریابی برونگرا هستند. مانند : تبلیغات بیلبوردی/ ایمیلهای تبلیغاتی/ تماسهای تلفنی تبلیغاتی/ تراکت / تبلیغات چاپ شده و ....
آیا امروزه بازاریابی برونگرا کاربردی ندارد؟
این مطلب درست نیست . یک استراتژی بازاریابی مناسب از هر دو نوع بازاریابی ؛ بازاریابی درونگرا و بازاریابی برونگرا تشکیل شده است.
در حوزه سئو بازاریابی برونگرا شامل چه سرفصلهایی میشود؟
درود بر شما . جناب بهرامی متوجه سوال شما نشدم . اگر منظور شما سر فصل های بازاریابی برونگرا در سئو هست باید بگم که سئو به تعبیری نماد بازاریابی درونگرا هست و متفاوت از بازاریابی برونگرا میشه . روش ها و اقداماتی که در سئو انجام میدیم متفاوت از روش و استراتژی های بازاریابی برونگرا هستند . امیدوارم منظورتون رو درست متوجه شده باشم .
درود دوست گرامی ، در حال حاضر در بازار یابی برونگرا ، کدامیک از روش های ذکر شده موثر است ؟با در نظر گرفتن هزینه بازار یابی ، توصیه شما بازاریابی برونگرا است یا بازاریابی درونگرا ؟
درود بر شما خانم صفاری عزیز . اینکه روش خاصی از بازاریابی برون گرا رو با توجه به کارآمدی یا اثر بخشی معرفی کنیم احتمالا نگاه غیر دقیقی خواهد بود . چرا که در کسب و کارهای مختلف هر کدوم از روش های بازاریابی برونگرا ممکنه اثربخشی بهتری داشته باشند در حالی که همون روش ممکنه در یک حوزه دیگه کاملا ناکارآمد باشه پس نیاز داریم قبل از تصمیم گرفتن راجع به این مورد همه آیتم های تاثیرگذار رو بررسی کنیم و ببینیم با توجه به اون حوزه ای که قرار هست از بازاریابی برونگرا استفاده بشه ، کدوم روش مینه بهتر باشه . همچنین راجع به موضوع انتخاب بین بازاریابی برونگرا یا درون گرا هم همین مورد رو داریم و نمیتونیم الگوی خاصی رو برای همه اعلام کنیم . ضمنا بنا به تجربه پیشنهاد کارشناسان استفاده از هر دو نوع بازاریابی برون گرا و درون گرا به صورت هم زمان هست تا اثر بخشی کمپین بازاریابی به حداکثر برسه .
با توجه به اینکه اثر گذاری بازار یابی برونگرا هر روز کمتر می شود ، باید بازار یابی برونگرا را به طور کامل حذف کنیم؟
درود بر شما . ممکن است کسب و کاری با توجه به شرایط اقتصادی مجبور به حذف آیتم های بازاریابی برون گرا باشد ولی این به این معنی نیست که اثرگذاری ندارد . کماکان معتقدیم در صورتی که بازاریابی برون گرا توسط کارشناسان با تجربه و حرفه ای برنامه ریزی و اجرا شود ، اثر بخش است . در حالت کلی اگر مشکلات مالی برای یک کمپین تبلیغاتی محدود کننده نباشد ، پیشنهاد حذف بازاریابی برونگرا را نمی دهیم .